LISA – Law & ICT Students’ Association|Bestuur@lisa-groningen.nl

Algemeen LISA-ledenweekend

Home » Activiteiten » Algemeen LISA-ledenweekend

Algemeen LISA-ledenweekend

In het nazomerse weekend van 2 tot en met 4 oktober vond het tweede algemeen LISA-ledenweekend plaats. Na het daverende succes op het Drentse platteland vorig jaar, was dit jaar het idyllische Terherne de aangewezen plek. De LISA-leden verplaatsten zich middels lijn 315, een Fries boemelbusje, en de benenwagen richting een kampeerboerderij gelegen aan het ‘Terkaplesterpoelen/Sneekermeer’. Er werd van tevoren op de borrel van 1 oktober nog hevig gespeculeerd over de uiteindelijke bestemming, maar het 13e bestuur is niet verder uit de school geklapt dan “het is twee uur reizen”.

Bij aankomst settelde iedereen zich op de stapelbedden van de tot slaapzaal omgetoverde koeienstal. Zoals het een beetje DJ zich betaamt, nestelde de ingehuurde DJ Buma zich in de VIP slaapzaal, ver van al het voetvolk vandaan om zijn sets in ultieme rust voor te bereiden. Tussen deze twee zalen in bevond zich de gemeenschappelijke ruimte waarin het bestuur iedereen hartelijk welkom heette onder het genot van een culinair nasi diner. Ondertussen werd er al flink geturfd op de lijst der alcoholische versnaperingen (hierna: LdAV). Een enkeling wist het turven tot ware kunst te verheffen, het hiërogliefenschrift was er niks bij. Waar hij eerst nog de hulp van een pen en een a4tje nodig had om de hoeveelheid alcohol per stuk bij te houden, werd het later op de avond weer één inzichtelijk geheel in een teiltje.

                Na het avondeten was het tijd voor ‘Ik hou van LISA’, de spin-off van de avond onder leiding van het bestuur. Zes teams en daarmee hevige concurrentie werden gesmeed. Vanaf het begin was al duidelijk dat het bestuur een voorliefde had voor team 6 en dat de rest slechts tegen elf ogen aan het dobbelen was. De rest van de teams konden helaas de angel niet uit het leidende team trekken. Toch was het na respectievelijk ‘spellen’, ‘30 seconds’, ‘spreekwoorden raden’ en ‘muziek raden’ op miraculeuze wijze tijd voor een ‘sudden death’ tussen team 2 en team 3. Het team dat de meeste van de vijftien Overijsselse steden wist te raden ging er met de snoeptrofee vandoor, winnaar werd team 2. In de wandelgangen is vernomen dat het snoepgoed nu nog steeds bij enkele leden achter de tanden plakt. Inmiddels steeg het aantal turfjes in de LdAV exponentieel tot grote hoogtes, tot tevredenheid van penningmeester Iris. Er werd tot in de late uurtjes doorgefeest.

Zaterdagochtend zat iedereen verrassend fris aan het ontbijt, de boerenlucht en de zonnestralen verdreven al snel de kater. De masterclass-commissie had vervolgens een moordspel in petto, waarin Stom Westerhuis, Marniks Endstra, Hildo van der Waaij en Deen Strowijn verdacht werden van een strafbaar feit ex art. 289 Sr. Uiteindelijk bleek de door Jonathan Santman gespeelde Deen Strowijn een te zwak alibi te hebben waardoor hij bij de meeste leden al snel door de mand viel. Enkelen dachten nog out of the box en zochten de schuld bij de Rabobank (©Probleemwijken), echter was het toch echt die dekselse Deen. Gelukkig was voor hem juridische hulp niet ver weg.           In de middag verplaatste het hele gezelschap zich per boot naar het Kameleon-eiland, het eiland van de verhalen van Hylke en Sytze (schippers van de Kameleon). Hier werd onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ gestreden door de LISA-leden. De onderdelen bestonden uit verscheidene Friese spelen. Voor de Tarzans (en een enkele Jane) onder ons kon zijdelings ook nog een moerastocht worden gemaakt. Helaas zijn tijdens het vertier een aantal warmbloedige LISA-leden flink te grazen genomen door een Friese muggenkolonie, maar dat mocht de pret niet drukken.

                Eenmaal terug bij de thuisbasis met een bord pasta achter de kiezen kon de bonte avond beginnen. Noemenswaardig waren toch wel de presentatie skills van Wouter Lucassen en zijn Symcie met de LISA quiz en de lyrics van Timon van der B op ‘Snoop Doggs – Drop it like it’s hot’ en zijn Accie. Tot grote teleurstelling van een ieder hebben Marnix Enthoven en Daan Frowijn de succesvolle verhalenronde van vorig jaar vanwege persoonlijke omstandigheden niet kunnen uitvoeren. De feestelijke stemming van de bonte avond hield nog lang aan, wederom is er tot in de late uurtjes doorgefeest. De voorraad bier leek oneindig, maar men is er als collectief in geslaagd om alles op te krijgen. Sommigen zagen het rampscenario aankomen en verstopten een paar goudgele rakkers in de magnetron, maar ook deze doomsday preppers zagen de voorraad snel slinken. Uiteindelijk bleek er één winnaar van het turven op de LdAV, de eervolle vermelding is voor Martijn V. Een jaar lang mag hij zich LISA-Buiskeizer de 2e noemen (opvolger van huidig bestuurslid Martijn G).

De zondag opruim- en terugreis dag was een dag om snel te vergeten. Iedereen is met zijn laatste beetje energie heelhuids thuisgekomen. Al met al was het een ontzettend gezellig weekend en een mooi begin van het studie- en verenigingsjaar. Wij kijken nu al uit naar de eerstvolgende LISA activiteit, de binnenlandse reis naar Utrecht.

Namens de redactiecommissie,

Max Landkroon

2018-06-03T20:22:18+00:00oktober 11th, 2015|Activiteiten|

Leave A Comment