Bird & Bird

Bird & Bird is een internationaal advocatenkantoor waar advocaten, notarissen en fiscalisten juridische dienstverlening op topniveau combineren met diepgaande kennis van high tech en (gereguleerde) sectoren zoals: Communications, Electronics & IT, Energy & Utilities, Life Sciences en Media. Bird & Bird heeft 27 vestigingen in 18 landen in Europa, Midden-Oosten, Azië en Australië waar circa 1100 juristen werken.

bird_bird11

Den Haag

Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in Den Haag. Het team van Bird & Bird NL telt ruim 125 medewerkers. Onze cliënten zijn grote en middelgrote ondernemingen in met name Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bird & Bird is een full-service kantoor. De vakgebieden die wij in onze praktijk bestrijken omvatten onder meer bestuursrecht, commercial, corporate, data protection, employment, EU & mededingingsrecht, intellectuele eigendom, litigation, notariaat, outsourcing en tax.

Bird Academy

Bij Bird & Bird kies je als advocaat-stagiair zelf binnen welke sectie je werkzaam wilt zijn. Het is bij ons niet gebruikelijk om een sectiewissel te maken. Gedurende je advocaat-stage krijg je een all-round opleiding en specialiseer je jezelf in het vakgebied van jouw voorkeur. Om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan met deze zaken, is er de Bird Academy. Deze interne opleiding, die je volgt naast de beroepsopleiding van Advocaten, Notariaat of Belastingadviseurs, zorgt ervoor dat je kunt uitblinken op jouw vakgebied.

Daarnaast werk je als advocaat binnen een of meerdere van de bovengenoemde sectoren waarin je je nader wilt verdiepen. Werken bij Bird & Bird doe je in teamverband, zowel binnen de Nederlandse vestiging als internationaal. Vaak is het aanpakken, maar we hechten veel waarde aan een goede onderlinge sfeer waarin ook tijd is voor ontspanning.

Cultuur

De sfeer binnen ons kantoor wordt door onze medewerkers als informeel, open en dynamisch ervaren. De deuren staan bij ons altijd open en we lopen vaak bij elkaar binnen voor advies of overleg. Wij werken meestal in teams waarin de expertise vanuit verschillende invalshoeken bij elkaar gebracht wordt.

Studentstage

Bird & Bird biedt gemotiveerde studenten mogelijkheden voor een studentstage van 6 weken tot 2 maanden op een sectie van jouw voorkeur. Als student-stagiaire ga je mee naar cliënten, de rechtbank, je werkt mee aan dossiers, je leert opinies opstellen en antwoorden te formuleren op juridische vragen.

Scriptiestage

Bird & Bird biedt talentvolle studenten tevens de mogelijkheid om je scriptie te schrijven in combinatie met een studentstage. Je werkt dan 4 weken als student-stagiaire mee in de praktijk en kan vervolgens fulltime werken aan je scriptie, waarbij je gebruik kunt maken van alle faciliteiten die kantoor je biedt.

Solliciteren

Wij zijn voortdurend op zoek naar juridisch talent met teamspirit en belangstelling voor de sectoren waar wij ons op richten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met ieder twee partners en een kennismaking met jongere kantoorgenoten. Heb je interesse, mail dan je motivatie, CV, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master) en eventuele stage beoordeling naar [email protected].

Nader kennismaken

Kijk op onze website www.werkenbijbirdenbird.nl , bezoek www.twobirds.com, www.birdbuzz.nl, de juridische kennisportal van Bird & Bird NL of neem contact op met de afdeling Recruitment via
070-353 88 00 of per mail via [email protected].