Het was 5 november, om 20.00 uur precies. Vanaf dat moment werd Facebook vol gespamd met meningen over de laatste update van Whatsapp, de ‘blauwe vinkjes’. Al snel werd duidelijk wat de gekleurde vinkjes betekenden, namelijk dat het bericht daadwerkelijk geopend is en dus ook waarschijnlijk door de ontvanger is gelezen.

Voorheen was het al mogelijk om te zien wanneer iemand voor het laatst online was geweest, wanneer iemand aan het typen was, en wanneer het bericht verzonden was van jouw eigen telefoon (één vinkje) en was aangekomen bij de andere telefoon (twee vinkjes). Alsof dat nog niet genoeg inbreuk op onze privacy was, zijn nu ook de blauwe vinkjes een feit.

Hoe kom je hier van af? Whatsapp heeft snel op alle kritiek gereageerd. Dit heeft geleid tot een nieuwe versie van Whatsapp die momenteel alleen nog via Android te krijgen is.

Gaat Whatsapp niet te ver met de blauwe vinkjes? Is dit een te grote inbreuk op onze privacy? De meningen zijn hierover uiteraard verdeeld. Wij, de redactiecommissie, zijn van mening dat Whatsapp nu toch echt te ver is gegaan. De gevolgen van de gekleurde vinkjes zullen ruzies in relaties, commissies, vriendengroepen en andere groepen tot gevolg hebben. Meiden worden nog meer jaloers dan ze al waren, doordat die ene leuke jongen het bericht wel heeft gelezen, maar niet heeft gereageerd. Kortom: drama, drama, drama.

Het is te hopen dat de nieuwe versie snel voor iedereen beschikbaar wordt, maar tot die tijd: chaos, paniek, stress!!

Wat vind jij van de blauwe vinkjes? Is Whatsapp hiermee té ver gegaan of heb jij er geen probleem mee dat nog meer van jouw handelingen op Whatsapp bij de verzender bekend worden? Laat het weten in een reactie hieronder!