westbroek1

Werken bij De Brauw is een van de mooiste dingen die je als jurist kan overkomen. Wat is er zo mooi aan? Vraag het de mensen die het weten kunnen. Ze zullen het hebben over het streven naar kwaliteit van De Brauw. De combinatie van proces- én transactiepraktijk. De indrukwekkende lijst van cliënten. De diversiteit van de collega’s. Het ondernemerschap. En vooral: de teamspirit.

De Brauw Blackstone Westbroek is een internationaal georiënteerd advocatenkantoor dat meer dan 70% van de hoofdkantoren van multinationals in Nederland adviseert. De Brauw is gespecialiseerd in hoogwaardig juridisch advies in complexe transacties, procedures en compliance vraagstukken voor ondernemingen en financiële instellingen. Bij De Brauw werken circa 650 werknemers in Amsterdam, Beijing, Brussel, London New York en Singapore.

Over De Brauw. “Who’s Who Legal has once again chosen De Brauw Blackstone Westbroek as the leading firm in Netherlands”. “De Brauw Blackstone Westbroek has been named “Netherlands Law Firm of the Year 2011, 2012 and 2013” by Chambers and Partners”.

Oriënteren. Een goede manier om kennis te maken met De Brauw is door een studentstage te lopen, als studerend medewerker bij De Brauw te werken of deel te nemen aan een van de Business Courses. Bij De Brauw is zo’n business course niet alleen een sociaal evenement maar ook iets waar je wat aan hebt. Je kunt De Brauw ook ontmoeten op beurzen, banenmarkten en congressen in het hele land. En uiteraard kun je bellen of mailen met een specifieke vraag.

Studentstage. Een stage bij De Brauw is een goede manier om kennis te maken met de praktijk. Wij hebben op iedere sectie plaats voor studenten (advocatuur, notarieel en fiscaal). Je draait gedurende acht weken volledig mee.

De Brauwerij. De Brauw gelooft in constante ontwikkeling, en dat start in De Brauwerij. Alle stagiaires beginnen in deze aparte sectie waarin ze namens hun eigen cliënten geheel zelfstandig zaken behandelen. Je leert er alle facetten van het vak in de praktijk. Natuurlijk is daarbij volop hulp en begeleiding. Iedereen die De Brauwerij heeft gedaan is razend enthousiast: “Ik heb hier meer geleerd dan tijdens m’n studie”.

Verdere opleiding. Bij De Brauw houdt je opleiding nooit op. We hebben een uitgebreid en doorlopend
opleidingsaanbod met cursussen en trainingen, zowel inhoudelijk als qua ontwikkeling van vaardigheden. De loopbaan bij De Brauw bestaat uit verschillende fasen van ontwikkeling. De stagetijd staat vooral in het teken van je ontwikkeling tot professional. Bij medewerkers ligt het accent – naast het uitbouwen van de rol van professional – op managementvaardigheden. En als gevorderd medeweker dien je steeds meer aandacht te besteden aan de ontwikkeling van ondernemerschap. Kortom, bij De Brauw raak je nooit uitgeleerd.

Buitenland. De Brauw vindt het belangrijk dat kantoorgenoten ervaring opdoen in het buitenland. Afhankelijk van
je voorkeur en de beschikbare plaatsen kan dat bij onze vestigingen in Beijing, Brussel, Londen of New York, of bij een van onze bevriende kantoren in het buitenland. Dit kan voor een kortere periode (twee maanden) of voor een langere periode (meestal één tot twee jaar).

Sollicitatieprocedure. Solliciteer vóór het weekend via de website. Je hoort dinsdag of je die eerstvolgende vrijdag uitgenodigd wordt voor de eerste ronde: twee één-op-één gesprekken met een compagnon. Vervolgens maak je een korte capaciteitentest (de Watson Glaser Kritisch Denken Test) en dezelfde middag hoor je of je door bent naar de tweede ronde. Die is de volgende vrijdag; weer twee één-op-één gesprekken met een compagnon en een informatieve lunch met twee stagiaires. Veelal hoor je dezelfde dag of je een aanbod krijgt.

Contact. Wordt van harte aangemoedigd! Wil je eens een kop koffie drinken, spreken met een advocaat en bij ons binnen kijken? Bel of mail met recruiter Coosje Knape: 020 – 577 1008, [email protected] En kijk vooral op www.werkenbijdebrauw.nl.