Wil jij graag meer weten over het octrooirecht en de wereld die hierachter schuilgaat? Meer ontdekken over het spanningsveld tussen uitvindingen beschermen, maar tegelijkertijd te zorgen dat de techniek zich blijft ontwikkelen? Heb jij zin om je in het octrooirecht te verdiepen, een aantal vooraanstaande advocatenkantoren te bezoeken en hier ook nog 4 ECTS mee te verdienen? Meld je dan nu aan voor de Masterclass Octrooirecht!

In samenwerking met Prof. Paul Geerts organiseert studievereniging LISA dit jaar de vierde editie van de Masterclass Octrooirecht. In de maanden februari tot en met mei zullen we met een groep studenten meermaals naar de randstad afreizen om kennis te maken met een aantal kantoren, meer te weten te komen over het octrooirecht en hier actief mee aan de slag te gaan.

We zullen aftrappen met een kroegcollege van meneer Tan, octrooigemachtigde, daarna volgen zes bezoeken aan Vondst Advocaten, Brinkhof, Hoyng, Simmons & Simmons en Kennedy van der Laan. Hier zullen we onder andere dieper ingaan op know how en bedrijfsgeheimen, Unified Patent Court en het ocrooiprocesrecht. Dit zullen we doen aan de hand van een aantal korte colleges en het oplossen van casus. Na ieder bezoek volgt tevens een afsluitende borrel. We zullen vervolgens eindigen in mei met een octrooizaak bij het Gerechtshof Den Haag met Hogan Lovells.

Indien nodig worden treinreiskosten vergoed voor LISA-leden. Word dus snel lid!

Op de onderstaande data zullen de kantoorbezoeken plaatsvinden:

5 februari (Kroegcollege)
28 februari (Vondst Advocaten)
7 maart (Brinkhof Advocaten)
14 maart (Hoyng Rockh Monegier)
15 april (Kennedy van der Laan)
25 april (Bird & Bird)
13 mei (Simmons & Simmons)
24 mei (Hogan Lovells)

De inschrijvingen zijn gesloten!