v.l.n.r. Jesper Vrielink, Nina van den Thillart, Thomas ten Berge, Messeret Toussaint, Otmar Schoonderwoerd, Tsjessie Spijkerman

Beste lezer,

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn de Symcie ’18-19’. De Symcie, met een perfecte man-vrouwverhouding, bestaat uit zes enthousiastelingen vanuit alle windstreken van het land. Iets waar we dan ook zeker trots op zijn.
Dit jaar hopen wij om net zoals voorgaande jaren een knallend symposium neer te zetten. Een geslaagd symposium voor ons is er een waarbij de mensen iets hebben geleerd en misschien wel met een nieuwe blik tegen een onderwerp aankijken.
Naast het symposium zijn we ook verantwoordelijk voor de organisatie van de IE-recht pleitwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd nemen rechtenstudenten het tegen elkaar op in IT-recht gerelateerde casussen.

Wat doen jullie?

Symposium komt van het Griekse woord ‘Symposion’ wat vertaald kan worden in banket. Het is echter geen banket zoals wij dat kennen, maar een gelegenheid waarbij de oude Grieken samen dronken en verscheidene onderwerpen bespraken. De eerste discussie ging over hoeveel delen water met hoeveel delen wijn gemengd moest worden. Vervolgens werd in de mannenkamer van het huis gediscussieerd over politiek, wetenschap en de goden.

Los van het samen drinken zijn we iets moderner. Allereerst zal ons symposium gaan over een IT-recht gerelateerd onderwerp en daarnaast zal deze niet in de mannenkamer plaatsvinden. Om erachter te komen of er daadwerkelijk gediscussieerd wordt over de delen water bij de wijn, zal u aanwezig moeten zijn bij het symposium in november.

Het symposium vindt plaats op 22 november 2018 en de pleitwedstrijd in het voorjaar van 2019. #SaveTheDate

De symposiumcommissie bestaat uit:

Voorzitter: Messeret Toussaint
Secretaris: Tsjessie Spijkerman
Penningmeester: Nina van den Thillart
Commissaris Extern: Thomas ten Berge
Commissaris Promotie: Jesper Vrielink
Dagverantwoordelijke: Otmar Schoonderwoerd