Op 4 juni vond de jaarlijkse actieve ledendag van LISA weer plaats. Bepakt en bezakt met sportieve kleding moesten wij ons verzamelen bij de Damsterdiepbrug over de Nieuwe Oostersluis, met bestemming onbekend. De weg van de binnenstad naar het verzamelpunt bleek niet voor alle leden even gemakkelijk te zijn. Nadat enkele leden drie rondjes om de stad hadden gefietst, en na veel pijn en moeite het verzamelpunt hadden gevonden, werd de activiteit bekend gemaakt: we gaan kickboksen!

Voor de meeste leden was dit hun eerste kickboksles. Volledig uitgedost in korte broek en bokshandschoenen liepen we de zaal in. Vrijwel direct begon de les met hevige warming-up waarbij onze conditie op de proef werd gesteld. Vervolgens werden de basistechnieken van deze vechtsport aan ons uitgelegd door boksprofessional Rion Rijker. We hebben ons vervolgens twee uur mogen uitleven op de boksballen. Na afloop hebben we uiteraard een cooling-down gehad met zware buikspieroefeningen. De kickboksles was een nieuwe en hele leuke ervaring. Compleet uitgeteld hadden we pakweg een uurtje om bij te komen en ons voor te bereiden op de tweede bestemming.

Nadat iedereen zich had verzameld bij de hoofdingang van het UMCG, gingen we op weg naar eetcafé de buurvrouw waar we met z’n allen gezellig zijn gaan eten. Ook de leden die helaas niet aanwezig konden zijn bij het kickboksen, waren er nu gelukkig wel bij! Op het menu stond eend, spareribs, risotto en steurgarnalen. De steurgarnalen bleken iets minder populair te zijn aangezien de meeste leden zich bewust waren van het feit dat deze ongepeld zouden worden geserveerd. Een enkeling onder ons had hier geen rekening mee gehouden; voor deze leden werd zelfs het eten een hele happening. Nadat we onze maagjes hadden gevuld, zijn we nog gezellig wezen borrelen in hetzelfde café.

Het was al met al weer een zeer geslaagd dagje en we bedanken het bestuur voor de goede organisatie hiervan! We kijken nu alweer uit naar de volgende actieve ledendag.

De redactiecommissie