Van: [email protected]
Aan: [email protected]
Datum: 24 april 2016 19:00
Onderwerp: ff mailtje tussendoor

Hee Angela!
Hoe is het met mijn grootste (en enige) Europese Freundin? Joachim al weer hersteld van dat griepje? Al heeft hem dat vast niet uit zijn lab gehouden haha. Met Emine en de kinderen is alles goed. Al zit Bilal weer eens in de problemen. Die jongen had nooit naar Bologna moeten gaan. Een politieonderzoek beïnvloeden in een ander land is lang niet zo makkelijk als hier.

Ik wilde je even bedanken voor je steun de afgelopen tijd. Het zijn zware weken geweest voor mij en mijn familie. Eerst dat belachelijke filmpje en daarna die “komiek” met zijn gedicht. Het zit bij jou vast allemaal een stuk ingewikkelder in elkaar, maar hoe kan het dat die zenders nog in de lucht zijn? Het uiten van zulke grove beledigingen zou op zijn minst moeten leiden tot het op zwart zetten van het kanaal waarop ze zijn geuit. Maar goed, in ieder geval heb je ervoor gezorgd dat die hond vervolgd kan worden. Als jij nu een beetje druk zou kunnen uitoefenen op de rechter, dan zal ik eens kijken of we ons iets soepeler kunnen opstellen in het vluchtelingendebat. Oh dat zou wel een goeie straf zijn trouwens, een paar jaar in een vluchtelingenkamp aan de Syrische grens. Overleeft hij dat, dan weet ik zeker dat hij nooit meer iemand durft te beledigen ;)

Vanochtend hoorde ik ook dat die Nederlanders van het verbod op het beledigen van een bevriend!!! staatshoofd af willen. Ok, het is Nederland maar, maar toch. Zulke gekke dingen ga jij toch niet doen hè? Maar ach, we hebben die lui al flink afgestraft vorig jaar natuurlijk. Geen voetballende oranje shirts van de zomer. Vind jij vast ook niet erg haha. Beledigen van staatshoofden zou juist zwaarder bestraft moeten worden. Geen gevangenisstraf of zweepslagen, maar verdwijning ofzo. We verschillen wel eens van mening, maar dat heeft Vladi goed voor elkaar. Als in Moskou iemand een probleem vormt, zorgen ze er wel voor dat daar nooit meer iets van wordt gehoord.

Zit er wel over na te denken om misschien toch Facebook vrijelijk toe te staan. Ze grijpen de laatste tijd adequaat in bij schofferende plaatjes. Zal het even aankijken of ze dit ook blijven doen of dat ze hun oren laten hangen naar al die “wij zijn voor vrijheid van meningsuiting”-roepende landen. En dan doen ze ook nog eens alsof ik dat niet ben. Ik ben volledig voor vrijheid. Je moet alles kunnen zeggen. Vind alleen wel dat wat je zegt ook waar moet zijn. Wat is er mis met controle vooraf? Zo waarborg je de kwaliteit en objectiviteit en weet je dat wat je hoort in het nieuws ook echt de waarheid is. En als je van tevoren zeker weet dat er een niet-objectief stuk gepubliceerd gaat worden, dan hoef je het wat mij betreft niet eens te lezen. Gewoon gelijk verbieden! Geeft voor iedereen duidelijkheid en denkt dat medium of die journalist de volgende keer wel twee keer na voor die nog zo’n geintje uithaalt. Met een beetje geluk stopt hij uit protest helemaal met schrijven. Weg probleem en weer een stapje dichter bij een volledig objectieve pers!

Zat laatst trouwens eens even wat te filosoferen. We hebben dat artikel 10 EVRM hè? Als we nou gewoon eens alle rechtszaken die daarover gaan, weghalen uit Luxemburg of Straatsburg (zou iemand precies weten wat waar zit?) en die zaken laten afhandelen door het Turks Constitutioneel Hof. Volgens mij zou dat echt een stuk schelen. Denk aan minder zaken, veel meer helderheid en het kan allemaal behoorlijk wat sneller afgehandeld worden hier. Heb je wel eens zo’n uitspraak gezien? Belachelijk lang, niet doorheen te komen en vaak is de uitkomst ook gewoon fout. Doen we dit allemaal hier in Ankara, dan kan ik er voor zorgen dat in ieder geval dat laatste niet meer voorkomt. Gaat alleen niet gebeuren, vrees ik. Behalve jij is niemand in Europa echt vriendelijk meer tegen mij ☹

Maar het is tijd om er een einde aan te maken. Emine zit al aan tafel met gefronste wenkbrauwen naar me te kijken. Hoor graag van je over die zaak tegen die schoft die het aandurfde mij te beledigen. Mocht je het voor elkaar krijgen dan heb je in ieder geval mijn steun voor een vierde termijn als bondskanselier en ook die van alle Turken in Duitsland. Tenminste, die met familie hier die ze ooit nog terug willen zien ;)
Dikke knuffel!!!
Tayyip

P.S. Heb je trouwens het privénummer van die Juncker van de Europese Commissie voor me? Moet hem eens stevig bedreigen toespreken. Mijn hackers konden het niet achterhalen. Op dat gebied benijd ik de Iraniërs wel. Voor hen kun je echt niets verborgen houden.

Bovenstaand stuk is satirisch geschreven en aldus niet in strijd met de Nederlandse en Europese regelgeving. Het is volledig fictioneel en hoor en wederhoor heeft niet plaatsgevonden. Het is slechts mijn bedoeling geweest om te vermaken. Mocht iemand zich door de inhoud van dit stuk gekwetst voelen, dan bied ik hiervoor mijn excuses aan. In het licht van recente gebeurtenissen en de mogelijkheid dat het Turkse consulaat op het bestaan van dit stuk wordt gewezen, neem ik dan ook de volledige verantwoordelijkheid op mij voor eventuele Turkse represailles tegen LISA.

Sven